Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Το παιδί δεν κάνει

Δεν ψηφίσαμε ούτε φορολογικό, ούτε περικοπές στη Βουλή, όταν ήμουν πρόεδρος της ΝΔ, είπε το πρωί στο Mega, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Πρόκειται για υφεσιακά μέτρα τόνισε και δεν θα τα ψηφίσουμε. Εξήγησε μάλιστα ότι “τα μέτρα δεν μας τα επιβάλουν οι ξένοι αλλά ο κ.Τσιπρας τα επιλέγει και τα παίρνει, γιατί δεν ακολούθησε τη δική μας πολιτική”. “Ο κ.Τσίπρας ανέλαβε την ευθύνη καθώς και μετά τις εκλογές αρνήθηκε τις προτάσεις μου”, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. “Ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός αυτός του κ.Τσίπρα καθώς του είπα ακόμη και να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τα μέτρα και δεν δέχθηκε” είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε με έμφαση μάλιστα για τον πρωθυπουργό ο κ.Μεϊμαράκης : “Το παιδί δεν κάνει. Δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία στον Τσίπρα αλλά δεν μπορεί να είναι ηγέτης”. “Ο κ.Τσίπρας είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που είχε ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός, έτυχε καλύτερης μεταχείρισης απο Ευρώπη και ΗΠΑ. Τις έχασε” είπε ο κ.Μεϊμαράκης.

Για το ασφαλιστικό, είπε πως θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις λέγοντας πως πρόκειται για κάτι τραγικό. Όπως είπε, το θέμα είναι πως οι μειώσεις αυτές συμβάλλουν στην ύφεση. Ο κ.Μεϊμαράκης είπε πως στη ΝΔ “μπορούμε να χαράξουμε την πολιτική μας με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στη ΝΔ, ο κ.Μεϊμαράκης είπε πως ο ίδιος δείχνει σεβασμό στην ιστορία του κόμματος και πως θα προχωρήσει σε αλλαγές χωρίς να τα αλλάξει όλα, αναγνωρίζοντας τα λάθη και κάνοντας αυτοκριτική. “Δεν θα τα ξηλώσω όλα στη Νέα Δημοκρατία. Φυσικά θα γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις πάντα σύμφωνα με το καταστατικό” είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη πως θέλει να δώσει μέσω δημοκρατικών διαδικασιών τις ίδιες ευκαιρίες σε όλους τους νέους στη ΝΔ. Όπως είπε, η πιο σημαντική αλλαγή που θα κάνει είναι να έχουν όλοι μέσα στο κόμμα ίσες ευκαιρίες ανάδειξης.

Για τον κ.Παπαμιμίκο είπε πως τον διακατέχει εμμονή και εμπάθεια και νομίζει ότι όλα περιστρέφονται γύρω του. Ξεκαθάρισε ότι δεν αποκάλεσε πορτιέρη τον κ.Παπαμιμίκο και είπε με νόημα : “Δεν υποβιβάζω τον πορτιέρη. Εάν δεν θέλει δεν μπαίνει κανείς στο μαγαζί”.