Log in
A+ A A-

Ντάισελμπλουμ: Θα αργήσει η αξιολόγηση

Ακυρώνει τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς για ταχεία ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης προκειμένου να ανοίξει κατόπιν η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η σύζήτηση για το χρέος θα ξεκινούσε τον Φεβρουάριο, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι με μια «ρεαλιστική προσέγγιση» η ελληνική αξιολόγηση δεν θα διαρκέσει καν εβδομάδες, αλλά ολόκληρους μήνες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Τέλος, αναφορικά με τις ελληνικές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως δεν τις έχει δει, ενώ γνωρίζει μόνο ότι έχει διαβάσει στις εφημερίδες. Όπως πρόσθεσε, οι προτάσεις αυτές πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν από τους θεσμούς.

Από την άλλη πλευρά, στην Αθήνα επικρατεί προβληματισμός, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ προτίθεται να πιέσει περισσότερο για ακόμη πιο δυσμενείς διατάξεις στο νέο ασφαλιστικό, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες έντονων αντιδράσεων και τελικά ενός σκηνικού κυβερνητικής αστάθειας αυξάνονται επικίνδυνα.