Log in
A+ A A-

Στα λευκά πολλές περιοχές της Ελλάδα

Σε κλοιό χιονιά η χώρα έως την Τετάρτη με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ από τις ισχυρές νεροποντές ένας 47χρονος ανασύρθηκε νεκρός από το όχημά του που είχε παρασυρθεί στο Σιδηρόκαστρο. 

Στα Τρίκαλα κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά του Πηνειού.

Στα λευκά έχουν ντυθεί περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όπου σε πολλά σημεία στο επαρχιακό δίκτυο απαιτούνται αλυσίδες.

Χιονίζει ακόμη και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τα ξημερώματα. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά καθώς και στη Φλώρινα. Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, ενώ με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία προς Ωραιόκαστρο και από την Καρδία προς τη Χαλκιδική λόγω παγετού. Αρκετές συγκρούσεις οχημάτων έχουν σημειωθεί για τον ίδιο λόγο στην περιφερειακή οδό. Εκ περιτροπής η κυκλοφορία σε δύο σημεία: στο ύψος του Πανοράματος και Μουδανίων στο ύψος της διασταύρωσης του ΙΚΑ.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Εν τω μεταξύ, με τη στάθμη των ποταμών Έβρου και Άρδα να αγγίζουν τα έξι μέτρα και να καταγράφουν ανοδική τάση, ξεπερνώντας ήδη τα όρια ασφαλείας, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα των θυροφραγμάτων του Πυθίου.