Log in
A+ A A-

Άρθρο του Bloomberg για τον ένα χρόνο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα

«Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που ζητούνται από τους πιστωτές της σε αντάλλαγμα για περαιτέρω βοήθεια»
αναφέρεται σε άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μπλούμπεργκ.

Επίσης αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά τα προβλήματά που είχε το 2015, ήταν αρκετά μεγάλα για να απειλήσουν την επιβίωση του ευρωσυστήματος.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσει η πίεση προς την Ελλάδα και οι πιστωτές να επιμείνουν με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναμφίβολα απαραίτητες.
«Είναι αλήθεια ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας στην είσπραξη των φόρων δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Εντούτοις, εφ ‘όσον το σύστημα κινείται προς μια δημοσιονομική σταθερότητα, οι πιστωτές οφείλουν να κάνουν πίσω. Θα πρέπει να αποφασίσει η Ελλάδα πως θα πρέπει να κατανέμεται το κόστος μεταξύ των φορολογουμένων και των συνταξιούχων της» αναφέρεται στο άρθρο του Μπλούμπεργκ και επισημαίνεται ότι τα οικονομικά της Ελλάδας δεν μπορούν να διορθωθούν χωρίς μια ελάφρυνση του χρέους προσθέτοντας ότι αυτή η συζήτηση έχει αργήσει, εκτιμώντας ότι αυτό θα δώσει στους Έλληνες ψηφοφόρους ένα ακόμη λόγο για να αντέξουν το επόμενο στάδιο της λιτότητας.