Ειδομένη: Αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών της ΠΓΔΜ και προσφύγων
- Written by E.Tsiliopoulos
Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα «απάντησαν» οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ στον πετροπόλεμο των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ και περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.
Μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση.
Τα πνεύματα «άναψαν» και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας μ’ αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν από τον φράχτη.
Νωρίτερα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ είχε ανοίξει και επρόκειτο να δοθεί άδεια εισόδου σε 50 άτομα.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece to classify elder phone scams as felonies amid nationwide 'epidemic'
- Navios advances shipbuilding program with 11th 115,000-dwt tanker
- Mitsotakis warns Turkey: No room for "War Threats" and sovereignty challenges amid EU bid
- Super swimmer Spyros Chrysikopoulos became the first person to swim from Greece to Italy
- ‘Unprecedented Crime’: Lawyer says German mother in Athens baby case denies harm

