Bild: Η Ελλάδα θα γίνει ένα «mega hot spot»
- Written by E.Tsiliopoulos
Η Ελλάδα θα γίνει ένα «mega hot spot» σχολιάζει η γερμανική Bild λίγες ώρες μετά τη δημιουργία του μηχανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ εντός των συνόρων της.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη το περιβάλλον του Ντόναλντ Τουσκ, στην Ελλάδα πρέπει να δημιουργηθούν οι δομές σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο των συνθηκών της Ε.Ε και της Σένγκεν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας, το σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα προβλέπει:
Να δημιουργηθούν οι υποδομές για την στέγαση 100 χιλιάδων προσφύγων.
Εκεί θα πρέπει να αποφασίζεται εάν οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου στις χώρες της ΕΕ ή όχι.
Δεν επιτρέπεται η άμεση απέλασή τους από την Frontex.
Από την Ελλάδα θα πρέπει οι πρόσφυγες να κατανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Ως βάση λαμβάνεται η συμφωνία μετεγκατάστασης της Ε.Ε. που αποφασίστηκε το 2015. Το κλειδί για την κατανομή τους θα γίνεται με βάση τον πληθυσμό ενός κράτους (40%), την οικονομική του δύναμη (40%), τον αριθμό των ήδη καταγεγραμμένων προσφύγων (10%) και τον δείκτη ανεργίας (10%).
Η Frontex θα πρέπει να μετατραπεί από μια γραφειοκρατική, υδροκέφαλη υπηρεσία σε έναν ισχυρό οργανισμό, ικανό να δρα στα σύνορα της Ε.Ε.
Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα με τις αιτήσεις ασύλου.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth