Στο Παρίσι ο Τσίπρας για τη συνάντηση σοσιαλδημοκρατών
- Written by E.Tsiliopoulos
Για το Παρίσι αναχωρεί την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να παραβρεθεί αύριο σε συνάντηση που οργανώνει ο Γάλλος πρόεδρος με τους σοσιαλδημοκράτες Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο κ. Τσίπρας είναι επίσης ο βασικός προσκεκλημένος, σήμερα το βράδυ, σε μεγάλη συνάντηση για την Ευρώπη που οργανώνεται στο Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS).
«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει» είναι το θέμα της συνάντησης που γίνεται με την πρωτοβουλία του Πιέρ Λοράν, γενικού γραμματέα του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο «πάνελ» των συζητητών είναι προσκεκλημένοι: ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (Podemos), η Γκαμπριέλε Ζίμερ, επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Πορτογαλίδα αριστερή ευρωβουλευτής Μαρίζα Ματίας κ.α. εκπρόσωποι κινημάτων της αριστεράς, οικολογικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece to classify elder phone scams as felonies amid nationwide 'epidemic'
- Navios advances shipbuilding program with 11th 115,000-dwt tanker
- Mitsotakis warns Turkey: No room for "War Threats" and sovereignty challenges amid EU bid
- Super swimmer Spyros Chrysikopoulos became the first person to swim from Greece to Italy
- ‘Unprecedented Crime’: Lawyer says German mother in Athens baby case denies harm