Log in
A+ A A-

Νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS στη Συρία μετά από επιδρομή

Οι συμμαχικές δυνάμεις στη Συρία σκότωσαν τον υπαρχηγό του Ισλαμικού κράτους στη Συρία, τον Χατζί Ιμάμ, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εντός της ημέρας, ο υπουργός αμύνης Ας Κάρτερ θα κάνει ανακοινώσεις.

Το πραγματικό όνομα του Χατζί Ιμάμ είναι Αμπντ αρ Ραχμάν Μουσταφά αλ Καντούλι. Τον Μάιο του 2015 το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών είχε προσφέρει 17 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον θα έδινε ασφαλείς πληροφορίες για τον Χατζί Ιμάμ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αμερικανός υπουργός αμύνης πρόκειται να ανακοινώσει ότι έχει σκοτωθεί επίσης και ο θεωρούμενος ως «υπουργός αμύνης» του ισλαμικού Κράτους, ο 30χρονος Αμπου Ομάρ αλ Σισάνι, γνωστός και ως «Ομάρ ο Τσετσένος» σε μια αεροπορική επιδρομή νωρίτερα τον Μάρτιο.

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει σκοτωθεί επίσης και ο θεωρούμενος ως «υπουργός αμύνης» του ισλαμικού Κράτους, ο 30χρονος Αμπου Ομάρ αλ Σισάνι, γνωστός και ως «Ομάρ ο Τσετσένος» σε μια αεροπορική επιδρομή νωρίτερα τον Μάρτιο.

thetoc.gr