Log in
A+ A A-

Αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη

Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση για θέματα ασφάλειας , έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.

«Να σταματήσει η καραμέλα του δήθεν ανθρωπισμού, πηγαίνετε μία βόλτα στην Ειδομένη και στον Πειραιά για να δείτε που είναι ο ανθρωπισμός», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Η συζήτηση γίνεται προ ημερησίας διατάξεως για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με πρωτοβουλία της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να συνδέσει την προσφυγική κρίση με την τρομοκρατία για να ψαρέψει στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Θέλετε να επενδύσετε στο φόβο και τα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας μερίδας κοινωνίας. Να συσπειρώσετε μια πτέρυγα του κόμματός σας , την ώρα που παρατηρούνται φυγόκεντρες δυνάμεις”, είπε. Τόνισε πως αυτή είναι η αφήγηση και το επιχείρημα των πιο μισαλλόδοξων κομμάτων στην Ευρώπη και η θέση όσων κλείνουν τα σύνορα και υψώνουν τείχη. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εθνικά ανεύθυνη στάση του κ. Μητσοτάκη την ώρα που περιμένουμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου και κανείς στην Ευρώπη δεν θέτει θέμα ασφάλειας.

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας.

«Ισχυρίζεστε ότι διαπραγματεύεστε σκληρά, γι’ αυτό καθυστερείτε. Είναι ψέματα. Όσο διαπραγματεύεστε σκληρά ο λογαριασμός για τον ελληνικό λαό μεγαλώνει. Στο στόχαστρό σας είναι οι νέοι, οι χαμηλόμισθοι και τα μπλοκάκια. Οδηγείται τη μεσαία τάξη σε φτωχοποίηση», υπογράμμισε η επικεφαλής της δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.