Log in
A+ A A-

Κυβερνητικό αλαλούμ για τα κανάλια που κλείνουν - Στον αέρα οι εργαζόμενοι

Κυβερνητικό χάος έχει προκληθεί σχετικά με τους εργαζόμενους στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδειες (STAR, Alpha, Mega, E), καθώς ο μεν διαγωνισμός για τις θεματικές άδειες μετατίθεται στο "απώτερο μέλλον", με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει λύση για το μέγα θέμα που ανέκυψε με το "λουκέτο" στα 4 κανάλια: Το μέλλον των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και των προδρείων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, αποφασίστηκε η επιδότηση με επιταγή επανένταξης όσων δημοσιογράφων μείνουν άνεργοι από τα τέσσερα κανάλια, προκειμένου να προσληφθούν στα δύο νέα κανάλια (των Καλογρίτσα και Μαρινάκη).

Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε και την χρηματοδότηση όσων μείνουν άνεργοι από το Ταμείο, προκειμένου να δημιουργήσουν μικρομεσαίες εταιρείες, όπως π.χ. sites.

Οπως είναι λογικό, η αγωνία κορυφώνεται για τους περίπου 1.800 δημοσιογράφους οι οποίοι αναμένεται να μείνουν άνεργοι σε τρεις μήνες περίπου, όταν και η Digea θα ρίξει "μαύρο" στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια.

Στις καλένδες οι θεματικές άδειες

Την ίδια στιγμή, τα νέα για τα κανάλια που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια δεν είναι ευχάριστα, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος Παππάς στον Real FM, οι θεματικές άδειες θα βγουν στο "απώτερο μέλλον" και πάντως πιο μετά από τις περιφερειακές άδειες.

thetoc.gr