Log in
A+ A A-

Βαρουφάκης: Ο Ομπάμα δεν βοήθησε

Την άποψη ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δεν βοήθησε ουσιαστικά την Ελλάδα στην κατεύθυνση μιας συμφέρουσας συμφωνίας για το χρέος, εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό BBC.

"Δεν είχαμε καμία βοήθεια στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη. Αυτή ήταν μια περίοδος που ο Ομπάμα θα μπορούσε να στηρίξει τα λόγια του με πράξεις, για να στηρίξει μια συμφωνία που θα είχε νόημα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για την Αμερική. Δεν το έκανε. Αυτό το ταξίδι τώρα είμαι σίγουρος ότι του είναι ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι αλλά είναι εντελώς άνευ σημασίας...", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, πηγαίνοντας κόντρα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τις θερμές δηλώσεις του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαμήνυσε μετά το δημοψήφισμα ότι θα έπρεπε να... παραδοθούν, με αποτέλεσμα ο ίδιος, μετά την αποτυχία του να τον μεταπείσει, να υποβάλει την παραίτησή του.

"Ο πρωθυπουργός στο γραφείο του μου είπε ότι ήρθε η ώρα να παραδοθούμε. Προσπάθησα να τον μεταπείσω, πέρασα τρεις ώρες προσπαθώντας, απέτυχα και υπέβαλα την παραίτησή μου", υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.