Log in
A+ A A-

Παπούλιας: Επιτυχία Τσίπρα η υποψηφιότητα για Κομισιόν – η Αριστερά θα παίξει ρόλο

Προσωπική επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Είχαμε συνηθίσει μόνο σε αρνητικά μηνύματα από την εσπερία. Αλλάζει η εικόνα για τον ελληνικό λαό», απάντησε ο κ. Τσίπρας.
 
Ο κ. Παπούλιας προσέθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα παίξει σημαντικό ρόλο, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία. 
 
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την προσωπική πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να μην περάσουν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
 
«Η επιλογή της υποψηφιότητας μου από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού [...] Θα αξιοποιήσω την υποψηφιότητα μου στην προσπάθεια να απεμπλακούμε από το άδικο και βάρβαρο πρόγραμμα λιτότητας», δήλωσε ο κ. Τσίπρα εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.
 
ΣΚΑΪ