Log in
A+ A A-

Συνετρίβη μικρό αεροσκάφος βορειοδυτικά της Κομοτηνής

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους. Εντοπίστηκαν στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο τύπου CT2K συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής Σε αυτό επέβαιναν δύο Ουκρανοί, η τύχη των οποίων αγνοείται. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Η πτήση τους ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι και προορισμός τους ήταν η Ρουμανία.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη 2 αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία. Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος. Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος.