Log in
A+ A A-

Την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας

Την Κυριακή το απόγευμα καταφθάνει στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.  Επαφές με επενδυτές και συνάντηση με Ερντογάν στην κορυφή της ατζέντας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη για πέντε ημέρες, διάστημα κατά το οποίο θα επικεντρωθεί κυρίως στην προσπάθεια να προωθήσει επικοινωνιακά την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να κεφαλαιοποιήσει την ισχυρή παρουσία του αμερικανικού οικονομικού παράγοντα στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  Στο πλαίσιο αυτό, οι διμερείς επαφές σε πολιτικό επίπεδο που έχουν προγραμματιστεί δεν είναι πολλές, αφού έως ώρας ο κ. Τσίπρας έχει σίγουρο το ραντεβού με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, αλλά και την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την προσεχή Τρίτη.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα δώσει βάση στην επαφή με μεγάλα αμερικανικά funds, όπως οι Bank of America, Merryl Lynch, Morgan Stanley κ.ά., με στόχο, αναχωρώντας από τη Νέα Υόρκη, να έχει στην βαλίτσα του απτά αποτελέσματα, καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα έχει σε μια νέα οικονομική τροχιά.

Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο φόρουμ του οργανισμού "Concordia", ενώ την Παρασκευή, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.  Επίσης, είναι δεδομένο ότι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα» αλλά και τη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ στους αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς με αφορμή την Γενική Συνέλευση.

Σε ό,τι αφορά στις επαφές με την ομογένεια, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η παρουσία του στην ειδική δεξίωση που θα διοργανωθεί στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, από τον Γενικό Πρόξενο, Κωνσταντίνο Κούτρα, την Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα. ενώ δεν αποκλείεται μεταξύ των επενδυτών που θα συναντηθεί κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, να είναι και Ελληνοαμερικανοί.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό θα βρίσκονται στις ΗΠΑ, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Γιώργος Χουλιαράκης, και ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.