Διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ
- Written by E.Tsiliopoulos
Την κομματική ομοιογένεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν αυτή μένει με πέντε βουλευτές, επισημαίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στη γνωμοδότηση που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, «επισημοποιώντας» με τον τρόπο αυτό την διάλυση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην περίπτωση που διαγραφεί ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, που παρουσιάζει το protothema.gr, «στο ερώτημα εν κατακλείδι αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική».
Υπενθυμίζεται πως, αμέσως μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του, πριν την έναρξη της αυριανής συζήτησης για το Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.
Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα η ΚΟ των ΑΝΕΛ έως τις 10 το πρωί της Παρασκευής θα έχει μείνει με πέντε βουλευτές, εκ των οποίων όμως ο ένας έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα (σ.σ. Αριστείδης Φωκάς με την Ενωση Κεντρώων).
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth