Log in
A+ A A-

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο - Βέμπερ: Οταν θα ξανάρθω θα είσαι πρωθυπουργός

Featured Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο - Βέμπερ: Οταν θα ξανάρθω θα είσαι πρωθυπουργός

Από το Ζάππειο ξεκίνησε απόψε η επίσημη προεκλογική καμπάνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκαν στο διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Ο Βαυαρός πολιτικός δήλωσε ότι την επόμενη φορά που θα βρεθεί στη χώρα μας θα είναι πρόεδρος της Κομισιόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο χωρίς εθνικισμούς και λαϊκισμούς αλλά υπέρ μιας αλληλέγγυας Ευρώπης.

«Οι Έλληνες πολίτες θα κάνουν με την ψήφο τους τη ΝΔ πάλι πρωταγωνίστρια και το ΕΛΚ πρώτη δύναμη στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις επιθέσεις που εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας στον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τι είπε για τις επιθέσεις Τσίπρα κατά Βέμπερ
«Τον τελευταίο καιρό λόγω μεγάλων πολιτικών δυσκολιών ο κ. Τσίπρας δεν λέει ψέματα μόνο για τα ελληνικά ζητήματα αλλά και τα ευρωπαϊκά. Δεν μπορεί να τον χαρακτηρίζει εχθρό της Ελλάδας γιατί αντιτάχθηκε στα ολέθρια πειράματα για παράλληλα νομίσματα και τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ το 2015», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο κ. Βέμπερ «στάθηκε απέναντι στις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ που θα έβγαζαν Ελλάδα εκτός ευρώ. Τον έχει στοχοποιήσει γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα. Όσα ψέματα κι αν λέει η αλήθεια υπάρχει. Ο Μάνφρεντ στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα ΝΔ και την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάστακτα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε τη χώρα ο κ. Τσίπρας. Οι Έλληνες κάθε λόγο να θέλουμε να βρεθεί αύριο σε κορυφαία θέση ένας σύμμαχος της Ελλάδας, συμπαραστάτης ΝΔ και προσωπικός μου φίλος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία του μηνύματος των ευρωεκλογών για το εσωτερικό πολιτικό περιβάλλον. «Οι κάλπες της 26ης Μαΐου είναι οι πρώτες εκλογές μετά από 4 χρόνια και οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε όσα υπέμειναν αυτά τα χρόνια, ψέματα, φόρους, θεσμικές εκτροπές και την ταπείνωση με το εθνικό σφάλμα των Πρεσπών. Θα απαντήσουν με δυο λέξεις ΩΣ ΕΔΩ και με μια ψήφο στη ΝΔ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι μια στιγμή ευθύνης για την Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν είναι χαλαρή ψήφος χωρίς αντίκρισμα, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο», ανέφερε χαρακτηριστικά.