Σκηνές πανικού στο ΑΠΘ από τη φωτιά
- Written by E.Tsiliopoulos
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο κτίριο όπου στεγάζεται το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών.
Οι φλόγες, σύμφωνα με το voria.gr, εγκλώβισαν δυο άτομα, ενώ από τις αναθυμιάσεις αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δυο πυροσβέστες και η μια εκ των εγκλωβισμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του εν λόγω τμήματος του ΑΠΘ αντιλήφθηκε καπνούς να έρχονται από το υπόγειο του κτηρίου, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί.
Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι άκουσαν έναν κρότο από αίθουσα στην οποία βρίσκεται ένας διανομέας ρεύματος.
Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη πυροσβεστών, αποτελούμενη από 35 άτομα με 9 οχήματα.
Η αγωνία έφθασε στο ζενίθ όταν διαπιστώθηκε ότι μια 28χρονη, υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ, εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ του κτηρίου, λόγω της διακοπής ρεύματος που προκάλεσε η πυρκαγιά.
Σχεδόν ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν για έναν ακόμη άνθρωπο -εργαζόμενο στο ΑΠΘ- ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο κτήριο του Φυσικομαθηματικού.
Με ταχείες ενέργειες οι πυροσβέστες «μπούκαραν» στο κτήριο σπάζοντας τζάμια και πόρτες και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την 28χρονη και στη συνέχεια τον υπάλληλο του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με το voria, η κοπέλα εμφάνιζε δύσπνοια και μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
Αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των αναθυμιάσεων από την πυρκαγιά, αντιμετώπισαν και δυο πυροσβέστες.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- The Athenian Association's vasilopita cutting ceremony (video)
- Alonnisos Ranks Third in Lonely Planet’s Top Destinations for Solo Travelers
- Greece, Turkey, and Bulgaria unite forces to tackle illegal migration
- Criminal ring busted: Police officer and alleged ring leader held in fraud and corruption case
- Prime Minister proposes Kostas Tasoulas for President - “Top honor and responsibility”: Tasoulas’ first reaction in Parliament