Log in
A+ A A-

Κοτζιάς: Ακροδεξιοί και φασίστες όσοι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Featured Κοτζιάς: Ακροδεξιοί και φασίστες όσοι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επιμένει ο Νίκος Κοτζιάς ότι όσοι τον αποδοκίμασαν στο Μόναχο, στην ομιλία που έδωσε για την εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ακροδεξιοί και φασίστες.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών στο Μόναχο από ομογενείς και εκπροσώπους μακεδονικών σωματείων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του εκεί, αποδοκιμασίες στις οποίες απάντησε σε οξύ ύφος, λέγοντας «άκου, χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, χουντικέ». Οι εκφράσεις αυτές προκάλεσαν σάλο τόσο γιατί δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός να εκφράζει έτσι τα όποια επιχειρήματά του όσο και -κυρίως- γιατί βασικό συστατικό της δημοκρατίας είναι ο αντίλογος και η διαφωνία.

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο Νίκος Κοτζιάς όχι μόνο επανέρχεται στο επεισόδιο που έχει καταγραφεί και σε βίντεο και αποκαλεί όσους τον αποδοκίμασαν ακροδεξιούς και φασίστες, αλλά προσθέτει ότι τους διαμαρτυρόμενους τους πήρε υπό την προστασία της η διαπλοκή.

Γράφει στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς:
«Μετά από 3 ώρες συζήτησης και αφού απαντήθηκαν ένα προς ένα επιχειρήματα φασιστών σε εκδήλωση Ελλήνων του Μονάχου, οι ακροδεξιοί άρχισαν να απειλούν με βία. Ο κόσμος τους γιουχάρησε και τους ανάγκασε να εγκαταλείψει εκδήλωση. Η διαπλοκή στην Ελλάδα τους πήρε υπό προστασία της».