Σημάδια απογοήτευσης του Αλέξη Τσίπρα, καθιστούν πιθανή νέα κάλπη άμεσα
- Written by E.Tsiliopoulos
Θέμα προώρων εκλογών ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας, δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι αν χάσει όλα είναι ανοιχτά. Ανεξαρτήτου ποσοστού είπε ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απόρριψη του πολιτικού του σχεδίου και αυτό οδηγεί σε περιπέτειες.
«Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη -Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω – Εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, χαρακτήρισε διαρκή τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ξεκινώντας τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ με αναφορές στα ελληνοτουρκικά και κάνοντας λόγο για έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.
«Έχουμε λόγο να είμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα», τόνισε, ενώ υπογράμμισε την αξιοπιστία και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας εκτίμησε πως η τακτική της Άγκυρας είναι αδιέξοδη και στο τέλος της ημέρας ο κ. Ερντογάν θα το συνειδητοποιήσει.
Όμως, σημείωσε ότι όταν έχει κανείς έναν απρόβλεπτο γείτονα, «είναι το καλύτερο να κάνεις, να έχεις ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας».
Related items
-
Τα άκουσε στο αεροπλάνο ο Τσίπρας: Ξεπούλησες τη Μακεδονία, έπρεπε να είσαι φυλακή
-
Mitsotakis-Tsipras disagreement regarding the vote right for Greeks abroad
-
FAZ: «Η ανάγκη των Ελλήνων για θαυματοποιούς καλύφθηκε»
-
Αλ. Τσίπρας: Το 32% μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης
-
Οργή στο Twitter για τα γέλια Τσίπρα ενώ μιλούσε για νεκρούς πιλότους από πτώση μαχητικού
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece to classify elder phone scams as felonies amid nationwide 'epidemic'
- Navios advances shipbuilding program with 11th 115,000-dwt tanker
- Mitsotakis warns Turkey: No room for "War Threats" and sovereignty challenges amid EU bid
- Super swimmer Spyros Chrysikopoulos became the first person to swim from Greece to Italy
- ‘Unprecedented Crime’: Lawyer says German mother in Athens baby case denies harm