Στις κάλπες τα βλέμματα των κομματικών επιτελείων
- Written by E.Tsiliopoulos
Στις κάλπες και στην «ετυμηγορία» των ψηφοφόρων, όπως θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των σημερινών εκλογικών αναμετρήσεων, στρέφουν σήμερα τα βλέμματα τα επιτελεία των κομμάτων.
Τα αποτελέσματα της τετραπλής κάλπης θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις και θα διαμορφώσουν το κλίμα υπό το οποίο η χώρα θα οδηγηθεί στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Μετά από μία σφοδρή προεκλογική αντιπαράθεση, οι δύο «μονομάχοι», Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν σήμερα να διαπιστώσουν κατά πόσο τα διλήμματα που έθεσαν θα οδηγήσουν σε συσπείρωση των ψηφοφόρων και στην προσέλκυση των αναποφάσιστων.
Κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή στο ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «την Κυριακή αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο», ενώ σε πρόσφατες συνεντεύξεις του προειδοποίησε για τον κίνδυνο «ακύρωσης των μέτρων ελάφρυνσης» σε περίπτωση που οι πολίτες «τα αποδοκιμάσουν» με την ψήφο τους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει «καθαρή νίκη». «Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο στον κάθε πολίτη ότι το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και το ποσοστό στο οποίο θα διαμορφωθεί η αποχή από τις κάλπες, αλλά και τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα μικρότερα κόμματα, τα οποία και θα διαμορφώσουν τον νέο πολιτικό χάρτη.
Related items
-
Εκλογές: “Δύσκολα” βλέπει τα πράγματα για Μητσοτάκη ο γερμανικός Τύπος
-
Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα ξαναπάμε σε εκλογές το Δεκαπενταύγουστο
-
Μητσοτάκης: Εφαρμόσιμο το πρόγραμμα ΝΔ, αλλάζει ο νόμος Κατρούγκαλου
-
Η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν θα μετέχει στις εκλογές, sorry στους συντρόφους
-
Μητσοτάκης: Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση
Latest from E.Tsiliopoulos
- Guilfoyle met with Hegseth at the War Department: A series of contacts before coming to Athens
- Kyrenia Opera's "Zeibekiko tou Miki" enchanted the Hellenes at Flushing
- Greek Australian fires at passers by in Sydney - 16 injured
- Alexis Tsipras resigns as MP - New party on the way?
- Giannis Antetokounmpo's family permanently in Athens - His children started kindergarten at Athens College