Log in
A+ A A-

Το Πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ» δένει κάβους για την φετινή σχολική χρονιά

Featured Το Πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ» δένει κάβους για την φετινή σχολική χρονιά

Την Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2019 στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και σε συνεργασία με την PROJECT CONNECT (www.project-connect.gr) διοργανώθηκε γιορτή προς τιμήν των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών (180 στο σύνολο) των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ»/«ADOPT-A-SHIP».

Προς αναγνώριση της συμβολής όλων στην υλοποίηση του προγράμματος, η ομάδα της PROJECT CONNECT απένειμε πιστοποιητικά συμμετοχής προς τους συμμετέχοντες των σχολείων & των ναυτιλιακών εταιρειών.

Ο επίτιμος Πρόεδρος της PROJECT CONNECT, κύριος Γεώργιος Τσαβλίρης, απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια, η κυρία Ειρήνη Νοτιά, Συνιδρύτρια και Διευθύντρια της PROJECT CONNECT, τόνισε την χαρά της που ο καθένας με την συνεισφορά του συντέλεσε στο να δημιουργηθεί ομαδικά ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα και οι μαθητές να ωφεληθούν ποικιλοτρόπως από το πρόγραμμα. Η κυρία Έφη Κωτίκα με τη σειρά της, σχολίασε την εκπαιδευτική σημασία του προγράμματος και ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Τα Δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν τα παρακάτω δρώμενα:

-54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ΣΤ΄ τάξη, εκπαιδευτικός κυρία Αριστέα Κιουρτζόγλου: Η θάλασσα κι οι ναυτικοί – Υιοθεσία του πλοίου «MV Atrotos Herakles»

-5ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Ε΄ τάξη, εκπαιδευτικός κυρία Θεοφανή Λυτσιούση: Εν πλω ..... υιοθετώντας το «MV Brazen»

-4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, ΣΤ1΄ τάξη, εκπαιδευτικός κύριος Δημήτριος Γαρδικλής: Ταξίδι με το «MV Gargantua»

-10ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, ΣΤ1΄ τάξη, εκπαιδευτικός κυρία Αγγελική Παπαζή: Πλοία, ρότες και ταξίδια με το «MVAlexandros P.»

-Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, ΣΤ΄ τάξη, εκπαιδευτικός κυρία Βασιλική Μπακρώζη: Ταξιδεύοντας στις θάλασσες του κόσμου με τη «MV Glykofilousa»

Την βραδιά συνόδευσαν, μουσικά, όμορφα τραγούδια που μας ταξίδεψαν στην θάλασσα.

Αντίστοιχα, στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών και σε έτερο χρόνο, ο εκπαιδευτικός κύριος Χρυσόστομος Λευτεράτος με την τάξη του παρουσίασαν το δικό τους θεατρικό δρώμενο και τις εργασίες των μαθητών σχετικά με τη ναυτιλία.

Στην μαθητική γιορτή για το πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» παρόντες ήταν ο καπετάνιος κ. Παναγιώτης Κατσιβαρδέλος της εταιρείας Ariston Navigation Corp., καθώς και η κυρία Γεωργία Φαρδέλλου, εκπρόσωπος της εταιρείας Star Bulk Carriers, που έχουν διαθέσει από ένα πλοίο στο πρόγραμμα και στις διαθέσεις τους είναι να διαθέσεουν και άλλα πλοία στην επόμενη σχολική χρονιά. Επίσης παρευρέθηκαν η κυρία Φανή Τσέλιου και η κυρία Αθηνά Καπετανάκη, ιδρύτρια του «Life at See», εθελόντριες της PROJECT CONNECT, η κυρία Αδαμαντία Σπανακά, Καθηγήτρια - Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ιδρύτρια του «Logos2Learn», εξωτερική συνεργάτης της PROJECT CONNECT.

Το πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και για τη σχολική χρονιά 2018-2019, υλοποιήθηκε σε 6 Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Πειραιά, καθώς και στο Κολλέγιο Αθηνών, χάριν σε αξιόλογους πλοιοκτήτες. Οι ναυτιλιακές εταιρείες Ariston Navigation Corp., Phoenix Shipping & Trading S.A., Medferry Shipping Co., Starbulk Carriers, Eurobulk Ltd. και Astra Shipmanagement Inc. διέθεσαν τα πλοία τους, ώστε οι μαθητές να επικοινωνήσουν με τους καπετάνιους και να γνωρίσουν την ναυτιλία.

Η PROJECT CONNECT, μία Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία, που ιδρύθηκε με την στήριξη Ελλήνων εφοπλιστών και διακεκριμένων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο, με όραμα να στηρίξει και να εξελίξει την Ελληνική Ναυτιλία, πρωτοπορεί σαν κίνημα από το 2012, υποστηρίζοντας την επαγγελματική ανάπτυξη της νέας γενιάς στη ναυτιλία.

Στόχος της PROJECT CONNECT για τη νέα σχολική χρονιά (Σεπτέμβριος 2019) είναι να καλύψει τη ζήτηση πλοίων για υιοθεσία από τα σχολεία και να επεκταθεί το πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ»/«ADOPT-A-SHIP», ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των παιδιών που ενημερώνονται για τη ναυτιλία.

Ετοιμάζουμε τα πανιά για την επόμενη σχολική χρονιά! Ο ενθουσιασμός και η αγάπη μαθητών, εκπαιδευτικών και πλοιάρχων καθιστούν υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε το έργο μας.