Log in
A+ A A-

Η επιστροφή των κομμένων στους ένστολους φέρνει νέα μέτρα

Στην λήψη νέων επαχθών μέτρων αναμένεται να οδηγηθεί η Κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα επιστραφούν στους ενστόλους, μετά την απόφαση του ΣτΕ.  Αυτό, τουλάχιστον, ζητάει η Τρόικα, η οποία φέρεται να τονίζει στους ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ελληνικό κράτος, εκτός ότι θα πρέπει να επαναφέρει όλους τους ενστόλους στα μισθολογικά επίπεδα του 2012, θα οφείλει να επιστρέψει τα ποσά που είχαν περικοπεί από τις απολαβές τους και να "ξεπαγώσει" τις μισθολογικές προαγωγές.

Αυτό που προβληματίζει τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών είναι ότι το δεδικασμένο των στρατιωτικών ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή και για άλλους κλάδους, προκειμένου να διεκδικήσουν τις παλιές τους απολαβές, πριν τις περικοπές που επέβαλε η Κυβέρνηση.  Παρόλα αυτά, νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι, επί του παρόντος, η απόφαση για τους ένστολους, εφόσον καθαρογραφεί, θα ισχύσει αποκλειστικά για αυτούς, αφού το ΣτΕ τους αντιμετώπισε ως ειδική κατηγορία.