Log in
A+ A A-

Iefimerida: Εσπευσμένες παραγγελίες για καταστροφείς εγγράφων στα υπουργεία

Featured Iefimerida: Εσπευσμένες παραγγελίες για καταστροφείς εγγράφων στα υπουργεία

Όπως προκύπτει από αποφάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω των social media, τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες παραγγέλνουν, το ένα μετά το άλλο, καταστροφείς εγγράφων.

Στις αποφάσεις που δημοσιεύει το iefimerida, φαίνεται πως καταστροφέα εγγράφων έχουν αγοράσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ολες οι παραγγελίες έγιναν μέσα στον μήνα Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές, ενώ δεν είναι σαφές ούτε έχει δοθεί καμία διευκρίνιση γιατί τόσες πολλές υπηρεσίες, τόσο μαζικά, αποφάσισαν να παραγγείλουν καταστροφείς εγγράφων.

Σημειώνεται πάντως ότι η καταστροφή εγγράφων προβλέπεται από τον νόμο και ορίζει αυστηρά ποια έγγραφα καταστρέφονται και ποια όχι, ενώ προκαλεί απορία η μαζική παραγγελία από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες, την ίδια ακριβώς περίοδο. Παραγγελία καταστροφέα εγγράφων έκανε ακόμα -σύμφωνα με πληροφορίες- και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες για μεταφορά εγγράφων με κούτες και σακούλες σκουπιδιών από το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.