Log in
A+ A A-

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για την επένδυση στο Ελληνικό

Featured «Τρέχουν» οι διαδικασίες για την επένδυση στο Ελληνικό

Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη της υλοποίησης της επένδυσης των 8 δισ. ευρώ στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό αποφάσισε να καταρτίσει η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε, έπειτα από σύσκεψη χθες το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ανέλαβε από τον πρωθυπουργό τον γενικό συντονισμό για το έργο στο Ελληνικό σε πολιτικό επίπεδο. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Γιάννης Τσακίρης, για την έρευνα και την Τεχνολογία, Χρήστος Δήμας, τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, και συζητήθηκαν, εκτός από το Ελληνικό, και όλα τα θέματα του εν λόγω υπουργείου.

Όσο αφορά το Ελληνικό, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, θα επανεξεταστούν τα δύο σημεία στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το μητροπολιτικό πάρκο, που υπεγράφη ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές, τα οποία έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του επενδυτή καθώς επιβάλλεται η έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού για κάθε άδεια σε υποδομές και κτήρια.

Στις εκκρεμότητες που είναι αναγκαίο να κλείσουν προκειμένου να προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό συμπεριλαμβάνονται οι άλλες δύο ΚΥΑ (Ανάπτυξης και Πολεοδόμησης). Για να τις ΚΥΑ είναι αναγκαίο προηγουμένως να διοριστούν οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

Συνάντηση με τον Γ. Κωνσταντάτο

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρουπόλεως και πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων στο έργο του Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο. Στη συνάντηση παρέστη και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Κωνσταντάτος ζήτησε να επιχορηγηθεί ο Φορέας για να ξεκινήσει να λειτουργεί (κανονικά τα έσοδά του θα προέρχονται από το ίδιο το έργο, όταν υλοποιηθεί) καθώς και αντισταθμιστικά οφέλη για τον δήμο. Όπως είπε ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση, «ο υπουργός έλαβε όλες τις πρωτοβουλίες προκειμένου όλοι οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς της κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες, να καθίσουμε στο τραπέζι και να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του φορέα όσο και την ομαλή έναρξη της επένδυσης και τη σύνδεσή της, το πιο σημαντικό από όλα, με την τοπική κοινωνία που ναι μεν τη θέλει, αλλά τη θέλει με κάποιες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περιβαλλοντολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά. Συνεπώς, η σημερινή συνάντηση με τον κύριο Γεωργιάδη μού έδωσε μία πολύ μεγάλη ανάσα για το τι μέλλει γενέσθαι, όχι μόνο για την έναρξη του έργου που την περιμένουμε, βεβαίως αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά κυρίως για το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει στα θέλω και στα ερωτήματα που θέτει η τοπική κοινωνία. Και σήμερα πήραμε απαντήσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «σκοπός είναι κάθε εμπόδιο που εμποδίζει την άμεση έναρξη αυτού του έργου, να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι αυτά που λέμε, τα εννοούμε. Η εντολή του πρωθυπουργού πρέπει να υλοποιηθεί».