Log in
A+ A A-

Συνελήφθη ο δραπέτης Ιλίρ Κούπα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) ο διαβόητος Αλβανός κακοποιός Ιλίρ Κούπα, ο οποίος είχε αποδράσει, μαζί με 11 ομοεθνίες του, από τις φυλακές Τρικάλων.

Τα ίχνη του Ιλίρ Κούπα είχαν χαθεί μετά από την τελευταία συμπλοκή με την Αστυνομία, την 21η Ιουλίου 2013, κατά την οποία είχε πέσει νεκρός ο επικεφαλής της συμμορίας, Μάριαν Κόλα.  Έκτοτε, ο Κούπα, διέφευγε της σύλληψης, αφού κατάφερε να βρει στέγη σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, μέχρι να περάσει τα σύνορα για την Αλβανία, όπου και βρισκόταν όλους αυτούς μήνες.

Η Αστυνομία είχε πάντα σε πρώτο πλάνο τον εντοπισμό και την σύλληψή του, αναπτύσσοντας τον τελευταίο καιρό συνεργασία και με τις Αλβανικές Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα στενή παρακολούθηση της συζύγου του Κούπα, η οποία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πηγαινοερχόταν στην Αλβανία.  Κάπως έτσι, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον Κούπα και να τον συλλάβουν.

Υπενθυμίζεται, ότι η διαβόητη σπείρα διακρινόταν για την αγριότητά της, μην διστάζοντας να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές.  Μια από αυτές ήταν μιας 25χρονης ξενοδοϋπαλλήλου στα Ίσθμια Κορινθίας, αλλά και ενός αστυνομικού, ο θάνατος του οποίου έκανε την σύλληψη ή εξόντωση των δραπετών ως... ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κούπα θα εκδοθεί σύντομα στην Ελλάδα, αφού οι διαδικασίες προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς.