Γερμανικός Τύπος για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γρήγορη, αποτελεσματική, παραγωγική
- Written by E.Tsiliopoulos
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), κάνει ένα πρώτο απολογισμό των τεσσάρων πρώτων εβδομάδων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας «γρήγορη, αποτελεσματική, παραγωγική –Οι Έλληνες απορούν με τη νέα κυβέρνηση».
Το ρεπορτάζ αναφέρει «Σε μόνο τέσσερεις εβδομάδες από την εκλογή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει εν κινήσει περισσότερα από όσα ορισμένοι συντηρητικοί προκάτοχοι του μέσα σε χρόνια. Οι εκλογείς τρίβουν απορημένοι τα μάτια τους εάν η χώρα θα μπορούσε πράγματι να προχωρήσει», αναφέρει το ρεπορτάζ στην εισαγωγή του.
Συνεχίζει παραθέτοντας τη σειρά των φορολογικών μειώσεων που έχουν αποφασιστεί αλλά και μέτρα για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών στην Κέρκυρα, την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και την προώθηση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης.
Μετά τη διαπίστωση των θετικών και γρήγορων ρυθμών της νέας κυβέρνησης, το άρθρο διαπιστώνει: «Ένα δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να εξαφανίσει δια μαγείας: τη βαθιά δυσπιστία των Ελλήνων απέναντι στο κράτος και τους πολιτικούς. Μπορεί να επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία στου πολίτες ωστόσο πολλοί φοβούνται ότι η νέα κυβέρνηση σύντομα θα αθετήσει τις υποσχέσεις της ή θα μπορούσε να απογοητεύσει με τον νεποτισμό που χρόνια κυριαρχούσε στην Ελλάδα. Τέτοιους φόβους θέλει όμως να διασκεδάσει ο Μητσοτάκης με ένα νέο επιτελικό όργανο που θα μεσολαβεί μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργών του».
Και το άρθρο καταλήγει: «Πολιτικοί παρατηρητές συμφωνούν πως μια τέτοια ‘δυνατή' αρχή όπως αυτή του Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Στο τέλος όμως αυτό που θα μετρήσει δεν είναι αν το μετρό στην Αθήνα θα έχει πιο τακτικές συγκοινωνίες ή αν το μετρό στη Θεσσαλονίκη θα τεθεί επιτέλους σε λειτουργία μετά από 20 χρόνια αλλά αν η οικονομία της χώρας θα πάρει μπρος. Αυτό το ξέρει και ο πρωθυπουργός. Υπήρξε προεκλογική του υπόσχεση να αναθερμάνει την οικονομία πριν αυξηθούν και πάλι οι μισθοί και οι πρόσφατα πάλι πολύ ψαλιδισμένες συντάξεις».
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- ExxonMobil estimates 6-9 trillion CF NG in Block 10 in Cyprus
- EU countries approve Russian gas import ban by 2027
- Man who murdered his mother was released after only four years in prison and went on to kill his father
- Fire at cookie factory - 4 dead, one still missing
- Greek shipowners are the stars of shipbuilding and ship purchases



