Log in
A+ A A-

Πέθανε ο ηρωικός ψαράς που έσωσε δεκάδες στο Μάτι - η τελευταία του ανάρτηση για την πολιτική εκμετάλλευση

Featured Πέθανε ο ηρωικός ψαράς που έσωσε δεκάδες στο Μάτι - η τελευταία του ανάρτηση για την πολιτική εκμετάλλευση

Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Αρβανίτη, τον ήρωα ψαρά που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι, θα πουν σήμερα το απόγευμα συγγενείς, φίλοι και οικεία του πρόσωπα.

Η κηδεία του ηρωικού άνδρα, ο οποίος με το καΐκι του κατάφερε να σώσει δεκάδες πυρόπληκτους στο Μάτι όταν η φονική λαίλαπα της 23ης Ιουλίου κατέστρεφε την περιοχή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, στις 17.00, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην πλατεία Χαλανδρίου.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί για στεφάνια, να κατατεθούν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου» του πατέρα Αντωνίου.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter, αποχαιρέτισε τον ήρωα ψαρά τονίζοντας πως η απόφαση να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη είναι «ένα δείγμα ευγνωμοσύνης όλων μας απέναντι στη γενναιότητα που έδειξε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι».

Συγκλονιστική είναι η τελευταία ανάρτηση στο Facebook του αείμνηστου Κώστα Αρβανίτη, του ήρωα ψαρά που με αυτοθυσία έσωσε δεκάδες ζωές τη νύχτα της καταστροφικής πυργκαγιάς στο Μάτι και έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια ύστερα από μακρά ασθένεια.

Στην ανάρτησή του, που έγινε την ημέρα των γενεθλίων του στις 23 Ιουλίου, ο Κώστας Αρβανίτης έγραφε: «Δεν έχω μιλήσει πολύ γιαυτά που βίωσα εκείνη τη νύχτα αφού καλά καλά δεν μπόρεσα να διαχειριστώ τον πόνο, την απελπισία, τη συμπαράσταση στους συνανθρώπους τους, αλλά και σε ζώα δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα των καμένων ανθρώπων που έβαζα στη βάρκα με την οικογένειά μου και με το ναύτη μου».

Ο ηρωϊκός ψαράς που τη νύχτα της φωτιάς περισυνέλλεξε με το καϊκι του περίπου 70 ανθρώπους γράφει επίσης ότι βίωσε «την πολιτική εκμετάλλευση αφού δυό εβδομάδες μετά μας κάλεσαν στο Μάτι (μαζί με κομματικούς κλακαδόρους) για να μας ευχαριστήσει ο πρωθυπουργός και εκεί μας παρουσίασαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως Ματιώτες που επευφημούσαν την πολιτική της κυβέρνησης».

4535435