Log in
A+ A A-

Φωτογραφίες από την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά - Τι μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταφθάνουν από την Κεφαλονιά, κάτι παραπάνω από ένα εικοσιτετράωρο μετά το βαρύ χτύπημα του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά, ορισμένες από τις μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στην περιοχή του Ληξουρίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα χωριά Άγιος Δημήτρης και Λειβάδι, όπου τα σπίτια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τους έχουν σχεδόν καταστραφεί. Αναφέρεται, μάλιστα, η περίπτωση ενός τριώροφου σπιτιού στο Λειβάδι, το οποίο έγινε...διώροφο, καθώς ο δεύτερος όροφος «εξαφανίστηκε» λόγω συμπίεσης.

Παράλληλα, μακάβριες είναι οι εικόνες από το νεκροταφείο της περιοχής, αφούμ εξαιτίας της έντασης του σεισμού, πολλά από τα μνημεία υπέστησαν ρωγμές ή έσπασαν ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα το θέαμα για τους επισκέπτες να είναι μακάβριο.

Η αποψινή νύχτα αναμένεται εξίσου δύσκολη, αφού η μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει επιδείνωση του καιρού. Κάποιοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν θέλησαν να μείνουν στα καράβια ή σε αυτοκίνητο, προτίμησαν να φιλοξενηθούν στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας και κοιμήθηκαν στον κεντρικό χώρο του Ιερού Ναού.