Log in
A+ A A-

Σαμαράς: Εκλογές το 2016 - Καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την πάγια θέση του πως οι επόμενες Βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2016 επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

"Το ξεκαθαρίζουμε: για εκλογές εμείς πηγαίνουμε το 2016 τούς αρέσει, δεν τους αρέσει. Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέλος με αυτό το αστείο" ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι παραμένει δέσμιο της ανευθυνότητας.

"Αναλογιστείτε τι συμβαίνει στην Αργεντινή που μας την εμφάνιζαν ως πρότυπο... 13 χρόνια τώρα δεν έχει συνέλθει, ακόμη σπαράσσεται από ταραχές και εσωστρέφεια... εμείς στήσαμε τη χώρα στα ποδιά της και την καταστήσαμε πιο αξιόπιστη".

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά ότι οι θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων θα πιάσουν τόπο και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα αξιοποιηθεί υπέρ τους, ενώ άφησε νέες αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τρομοκρατίας, με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

"Εμείς, με αυτούς που ζητούν να αφοπλίσουμε την αστυνομία και υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και μετά κάνουν ότι δεν τους ξέρουν, συνεργασία δεν κάνουμε" επισήμανε.