Log in
A+ A A-

Αποδοκίμασαν το Ν. Δένδια οι Κεφαλονίτες

Αποδοκιμάστηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κεφαλονιά, αμέσως μετά το νέο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

"Δεν θέλουμε επισκέψεις - Θέλουμε έργα", ήταν τα λόγια που ακούστηκαν κυρίως από τους κατοίκους του Ληξουρίου, με την άφιξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια στο νησί.  Ο κ. Δένδιας δεν έγινε δεκτός με τόσο μεγάλη θέρμη, αφού εκτυλίχθηκαν σκηνές έντασης μόλις έγινε αντιληπτός.  Παρόλα αυτά, ο Υπουργός δεν αντέδρασε, ενώ συνοδευόταν από ικανή δύναμη της Αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν μεγαλύτερα παρατράγουδα από τυχόν ενέργειες πιο θερμόαιμων αγανακτισμένων κατοίκων.

Όλα αυτά, ασφαλώς, στην σκιά του μεγάλου σεισμού που κατέστρεψε τα πάντα στο νησί και έδωσε ένα ακόμη χτύπημα στο νησί, που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του μετά την σεισμική δόνηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, η ανησυχία εντείνεται από τις αντικρουόμενες εκτιμήσεις των σεισμολόγων, καθώς, ακόμη και μέχρι αυτήν την ώρα, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο σεισμός της Δευτέρας προέρχεται από το ίδιο ρήγμα σε σχέση με τον σεισμό της προηγούμενης Κυριακής και, το κυριότερο, αν είναι ο κύριος ή υπάρχει πιθανότητα για κάτι μεγαλύτερο και καταστροφικότερο.

Στο νησί αναμενόταν εκ νέου και ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ενώ έφτασε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.