Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Με..φωνές υποδέχτηκαν την Τρόικα στο ΥΠΟΙΚ

  • Written by 

Με έντονες αποδικαμασίες υποδέχτηκαν απολυμένες καθαρίστριες τα μέλη της Τρόικας πουέφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.


Αυτήν την ώρα πάντως είναι σε εξέλιξη η συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συμφωνήθηκε ενιαία κυβερνητική γραμμή στις διαπραγματεύσεις και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων.
Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση αναμένει να έχει μια πρώτη ένδειξη για το μέγεθος του στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου -και πριν από την επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.
Αυτό, όπως ανέφερε χθες κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει με βάση την εισήγηση της τρόικας και τη σχετική συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ωστόσο, επισήμανε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα και μετά θα γίνει η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα