Log in
A+ A A-

Τι απάντησε ο πρόεδρος της ΜΚΟ που είχε λάβει 7,5 εκατομμύρια από το κράτος

Την δικιά του διάσταση σε ό,τι αφορά στην εισαγγελική έρευνα για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Έργο Πολιτών", που χρηματοδοτήθηκε με 7,5 εκατομμύρια δολάρια, έδωσε ο πρώην πρόεδρός της, Στέλιος Συρμόγλου.

Στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Συρμόγλου υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αλλά για έναν κρατικό οργανισμό, ο οποίος μάλιστα είχε ιδρυθεί από την Βουλή με πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καρμανλή.

"Δεν επρόκειτο για ΜΚΟ, αλλά ήταν ένας κρατικός οργανισμος που ιδρύθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, το 2005, με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή και είχε αμιγώς μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Άρα δεν υπήρξα πρόεδρος μιας ΜΚΟ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Συρμόγλου παραδέχθηκε ότι λάμβανε μισθό 5500 ευρώ το μήνα καθαρά (9500 ευρώ μεικτά), υπεραμύνθηκε όμως της ορθότητας των αποδοχών του, τονίζοντας ότι το 2005 ήταν μια διαφορετική οικονομικά εποχή για την Ελλάδα σε σχέση με το 2014.

Τέλος παραδέχθηκε ότι το Έργο Πολιτών, είτε ως ΜΚΟ είτε ως κρατικός οργανισμός, είχε λάβει επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού που έφτανε τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.