Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Επεισόδια στο Κέντρο - Καταδίκη του ΚΚΕ

  • Written by 

Ένταση και μικροεπεισόδια επικράτησαν το πρωί της Πέμπτης στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών και να προχωρά σε τρεις προσαγωγές.


Κάποιοι  κατάφεραν να περάσουν το μπλόκο αλλά αργότερα οδηγήθηκαν από την αστυνομία και πάλι πίσω από το φράγμα που έχει στηθεί στο σημείο από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε ελαφρά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης. Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο κ. Αγγουράκης κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ, υποστηρίζοντας ότι δήλωσε πάρα πολλές φορές ότι ήταν ευρωβουλευτής, ωστόσο «η μανία τους ήταν τέτοια που δεν άκουγαν τίποτε».
«Ήξερε η αστυνομία ότι υπάρχει ευρωβουλευτής μεταξύ των διαδηλωτών. Αυτό φαίνεται τους εκνεύρισε ακόμη περισσότερο», σημείωσε και έκανε λόγο για γενική εντολή διαίρεσης – καταστολής των κινητοποίησεων των εργατών.
Προηγήθηκε συγκέντρωση συνδικάτων στην Ομόνοια για την ανεργία και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν συνάντηση με τον Γ. Βρούτση, ο οποίος δεν βρισκόταν στο γραφείο του, και να προσπαθούν να κατευθυνθούν προς το ΥΠΟΙΚ, όπου είναι προγραμματισμένο ραντεβού του υπουργού με την τρόικα.

Καταδικάζει το ΚΚΕ
Τα επεισόδια στην πορεία των συνδικάτων καταδίκασε το ΚΚΕ, χρεώνοντας στην κυβέρνηση αυταρχική και προκλητική στάση.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει πως αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «έγραψε στα "παλιά της παπούτσια" την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση».