Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Βενιζέλος: Εθνικός στόχος η κανονικότητα

  • Written by 

«Εθνικό στόχο» χαρακτηρίζει την επιστροφή στην κανονικότητα μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ανεργίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι η χώρα βρίσκεται «στην ευθεία προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.


Στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, επισημαίνει ότι «η ανάκτηση της ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη είναι ένας πραγματικά εθνικός στόχος καθώς η κατάσταση της οικονομίας κάθε κράτους είναι κρίσιμη παράμετρος της συνολικής εθνικής ισχύος».
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος καλεί σε διασφάλιση της εθνικής ενότητας αλλά και της ικανότητας «να διακρίνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα εύκολα λόγια για ανύπαρκτα εναλλακτικά σχέδια, στις ψευδαισθήσεις, την μικροκομματική επένδυση στο σενάριο του αδιεξόδου και της καταστροφής που ευτυχώς διαψεύδεται χάρις στις θυσίες και τη σοβαρότητα του Ελληνικού Λαού».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εθνική γιορτή «συμπίπτει με μια περίοδο κρίσιμων τελικών αποφάσεων, ανακαλεί ιστορικές μνήμες που υπογραμμίζουν ποιό είναι το πραγματικό νόημα του Πατριωτισμού των δύσκολων και υπευθύνων επιλογών σε αντίθεση με τον «εθνικολαϊκισμό» των εύκολων και ανεύθυνων λόγων».
«Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας, γι' αυτό ας σκεφτούμε τι θα λέει αυτό πολλά χρόνια αργότερα και ας διαφυλάξουμε την υπόσταση και την υπερηφάνεια του ´Έθνους των Ελλήνων» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Βενιζέλος.