Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Πέθανε ο Σταύρος Νταϊφάς - Τι δήλωσε ο Β. Μαρινάκης

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών ο γνωστός εφοπλιστής και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταύρος Νταϊφάς, κλείνοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ιστορίας των νταμπλούχων Ελλάδος.

Ο Σταύρος Νταϊφάς ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού την περίοδο του επαγγελματικού πρωταθλήματος (1979).  Σύμφωνα με φήμες της εποχής, η εμπλοκή του με τον Ολυμπιακό ήταν και το βασικό κίνητρο της οικογένειας Βαρδινογιάννη να πάρει στα χέρια της την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.  Παρέμεινε στο τιμόνι των Πειραιωτών για έξι χρόνια, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα και ένα νταμπλ.  Στην συνέχεια, παρέδωσε τα ηνία στο Νίκο Ευθυμίου, για να επανέλθει στην συνέχεια και να συμφωνήσει την μεταβίβαση των μετοχών στον Γιώργο Κοσκωτά, με τα γνωστά αποτελέσματα για τα οικονομικά του Ολυμπιακού.

Πάντως, ο Σταύρος Νταϊφάς ήταν ο μεταβατικός ιδιοκτήτης μέχρι την εμπλοκή του Σωκράτη Κόκκαλη, η οποία και αποτέλεσε την αρχή της κυριαρχίας των ερυθρολεύκων, το 1992.

Στην επίσημη δήλωσή του για τον θάνατο του Σταύρου Νταϊφά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέφερε τα ακόλουθα::

«Σήμερα είναι μέρα πένθους για την οικογένεια του Ολυμπιακού μας.

Έφυγε για τις αιώνιες θάλασσες ο Σταύρος Νταϊφάς, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας Έλληνας που τίμησε την πατρίδα μας σε κάθε βήμα της ζωής του.

Γνώρισα τον Σταύρο Νταϊφά σε παιδική ηλικία όταν στο πλευρό του πατέρα μου Μιλτιάδη ζούσα από κοντά τους αγώνες τους για την ομάδα και μάθαινα να τη λατρεύω όπως εκείνοι.

Ο Σταύρος Νταϊφάς μου έμαθε κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που έκανε εκείνος όταν ήταν Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας.

Χωρίς να έχει κανένα άλλο συμφέρον, παρά μόνο από αγνή αγάπη για τον σύλλογο και για να υπερασπιστεί το δίκαιο και τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, ήταν ικανός να σταθεί μόνος, αντιμέτωπος με όλους, αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.

Και αυτό είναι ένα μάθημα που δε θα ξεχάσω ποτέ.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού δε θα λησμονήσει ποτέ τον Άνθρωπο, τον Πρόεδρο, τον Ηγέτη, το Νικητή Σταύρο Νταϊφά.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε».