Log in
A+ A A-

Χ. Αθανασίου: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για την Χρυσή Αυγή

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Μπαλτάκου στο επίμαχο βίντεο, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αθανασίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει από τους Υπουργούς να μην υπάρξει καμία ανάμειξη από πλευράς της Κυβέρνησης, προκειμένου οι θεσμοί της Δικαιοσύνης να συνεχίσουν απρόσκοπτα την δουλειά τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν βλέπει να υπάρχει κάποιος λόγος να παραιτηθεί, εκτιμώντας πως όσα αναφέρονταν στο βίντεο δεν έχουν καμία βαρύτητα.  Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είχε παραδώσει το οπτικοακουστικό υλικό στις Αρχές, προκειμένου να ελαφρύνει την θέση του ιδίου και των συγκατηγορούμενών του από την Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο εμφανίζεται ο Παναγιώτης Μπαλτάκος να παραδέχεται πως, μετά τις πρώτες μη προφυλακίσεις των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, υπήρξαν παρεμβάσεις στους εισαγγελικούς λειτουργούς από πλευράς των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να μην ακολουθηθεί η ίδια τακτική για τους άλλους κατηγορούμενους.