Log in
A+ A A-

Βενιζέλος: Η έξοδος στις αγορές είναι η αρχή του τέλους της κρίσης

Την πεποίθησή του ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα αποτελέσει και την απαρχή της εξόδου της χώρας από την κρίση εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

«Οι αγορές πιστοποίησαν πανηγυρικά την αλλαγή που εχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, οι αγορές βλέπουν, μπορούν να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν. Οι θυσίες ήταν πολλές και σκληρές για το λαό, και κρατούν τέσσερα χρόνια» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, ωστόσο, προειδοποίησε, ότι ενδεχόμενη ανατροπή της πολιτικής κατάστασης σε αυτό το χρονικό σημείο θα αποδειχθεί μοιραίο για την χώρα.

«Ο λαός θα κρίνει αν θέλει να κατοχυρώσει και να διαφυλάξει την πρόοδο της χώρας ή να τη θέσει σε κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά σε πιθανή λήψη νέων δυσμενών δημοσιονομικών ή οικονομικών μέτρων, ο κ. Βενιζέλος είναι κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι οι τελευταίες αναλόγου είδους μεταρρυθμίσεις ήταν αυτές που πέρασαν με το πρόσφατο νομοσχέδιο στην Βουλή.

"Είχαμε πει ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, τα τελευταία μέτρα ψηφίστηκαν στη Βουλή με το νομοσχέδιο, και δεν υπήρχαν αυξήσεις και περικοπές τώρα αρχίζει η ανταπόδοση μπορούμε να καλύψουμε κάποιες από τις αδικίες και τα κενά του κοινωνικού κράτους, η δυνατότητα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, να αλλάξει η οικονομική ατμόσφαιρα που βοήθα την απασχόληση και χτυπά την ανεργία."