Log in
A+ A A-

Α. Σαμαράς: Θα ανακάμψουμε σε υγιείς βάσεις

Για την σημασία των Ευρωεκλογών και τις συνέπειες μιας "χαλαρής" ψήφου, που ενδεχομένως να τορπιλίσει την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα, μίλησε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί "εγγύηση σταθερότητας" για την χώρα και την μοναδική "συμπαγή δύναμη" στην Βουλή, επέστησε όμως την προσοχή στους Βουλευτές του προκειμένου να πείσουν το εκλογικό σώμα να μην αντιμετωπίσει με χαλαρότητα την προσεχή εκλογική διαδικασία.

"Εξηγήστε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο πολλά μικρά λάθη μπορούν να κάνουν τη μεγάλη ζημιά, που μπορούσε να οδηγήσουν σε χειρότερα απ' όσα περάσαμε ως τώρα. Πρέπει να κατανικήσουμε τη χαλαρότητα της ψήφου.  Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο, σε ιστορικό σταυροδρόμι", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα στελέχη του πως νοσταλγούν το παρελθόν και την περίοδο αποσταθεροποίησης της χώρας.

"Τρέφονται από την κρίση θα εξαφανιστούν όταν δεν υπάρξουν μνημόνια, νοσταλγούν την εποχή που οι κουκουλοφόροι έκαιγαν, όταν τα οργανωμένα συμφέροντα έκαναν ό,τι ήθελαν, όταν το κράτος βούλιαζε, όταν οι λαθρομετανάστες έμπαιναν στη χώρα ανεμπόδιστοι, όταν τα πανεπιστήμια ήταν εστίες παρανομίας αυτά θέλουν να επαναφέρουν εμείς γυρίζουμε σελίδα αυτή θέλουν την Ελλάδα στο χθες.", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στην συνέχεια δεσμεύτηκε ότι οι κοινωνικές αδικίες που προέκυψαν από την οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών θα αποκατασταθούν.

"Είμαι σίγουρος ότι έως το 2020 θα βρεθούμε στο ίδιο βιοτικό επίπεδο πριν την κρίση, αλλά σε στέρεες, υγείες βάσεις με 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.  Σήμερα ευημερούν οι αριθμοί, αλλά πριν 2 χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί, όταν βουλιάζουν οι δείκτες είναι καλό για τους ανθρώπους; είναι το χειρότερο προμήνυμα" κατέληξε ο κ. Σαμαράς.