Αγωνία για τον 69χρονο που προσβλήθηκε από τον Mers
- Written by C.Athanasatos
Μικρή βελτίωση, χωρίς όμως αποφασιστική αλλαγή της κλινικής εικόνας του, παρουσιάζει η κατάσταση του 69χρονου, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό mers.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, στις πρόσφατες εξετάσεις που υπεβλήθη ο ασθενής, ο κοροναϊός δεν εντοπίστηκε πάλι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει εκλείψει ή πως δεν έχει προκαλέσει ήδη κάποιες σοβαρές βλάβες. Αντίθετα, τονίζεται ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αφού δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί είτε υποτροπή είτε προσβολή από άλλες βακτηριακές λοιμώξεις.
Οι θεράποντες ιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του 69χρονου, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, ήταν και το πρώτο βαρύ περιστατικό του κοροναϊού στην Ελλάδα.