Log in
A+ A A-

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

Πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασ. Σοφίας, πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ εναντίον του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.Η πορεία της ΑΔΕΔ

Υ, στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00, ενώ μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν κλειστοί.

Με εντολή της Αστυνομίας είχε κλείσει επίσης από τις 10:30 και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας αλλά και στη μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα όπως: «Ο Παύλος ζει αυτός μας οδηγεί».

Πορεία από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα πραγματοποίησε νωρίτερα την Τρίτη και το ΠΑΜΕ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλλει για σήμερα και αύριο νέα 48ωρη απεργία λέγοντας ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ στο κάλεσμά της αναφέρεται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις «δεν κάμπτουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Mάλιστα, για το λόγο αυτό, τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν κάποια συγκέντρωση και πορεία αλλά να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συναυλία στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

ΣΚΑΪ