Log in
A+ A A-

Δεσμεύσεις Σαμαρά από την Θεσσαλονίκη

Το ερώτημα - σύνθημα "Μπορούμε να κάνουμε πίσω;" κυριάρχησε, κατά κύριο λόγο, στην μεγάλη προεκλογική ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη, μέσω της οποίας έστειλε μήνυμα ενόψει των Ευρωεκλογών αλλά και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

 

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως η Κυβέρνησή του και το πρόγραμμά της "απέτρεψαν μια για πάντα την μεγάλη καταστροφή", συνεχίζοντας πως "κανείς δεν θα μας πάει πίσω", αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

"Κάποιοι είχαν προτείνει να γίνουμε Αργεντινή, να βγούμε από το ευρώ, να σκίσουμε τα μνημόνια... Στην Αργεντινή πτωχεύσαν γύρισαν στο νόμισμα τους, κάηκαν οι πόλεις τους, εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις των κατοίκων τους και η Αργεντινή συνεχίζει να έχει τεραστία προβλήματα, δημεύουν στο εξωτερικό περιουσιακά τους στοιχεία, στο εσωτερικό φτωχοποιούνται και γίνονται τεράστιες ταραχές, αυτά συμβαίνουν στην Αργεντινή με τις μεγάλες εξαγωγές, αυτό μας πρότειναν ευτυχώς που δεν τους ακούσαμε.  Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο μέσα στην κρίση έχει λόγο ύπαρξης, και δεν ξέρει τι θέλει και τι λέει.", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Επιπροσθέτως, ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι η δύσκολη περίοδος για τον ελληνικό λαό έλαβε τέλος.

"Κλείνει, μόλις σε δύο χρόνια, η περίοδος των θυσιών, ποιος το περίμενε αυτό από έλληνες και ξένους; βγάλαμε πρωτογενή πλεονάσματα, μπορούμε να κάνουμε πίσω; Το φθινόπωρο θα έχει τακτοποιηθεί πλήρως και το χρέος, θα μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια, μπορούμε να κάνουμε πίσω;", αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε για 550.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2018, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.