Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Παρασκήνιο: "Ανασχηματισμός" στο Μαξίμου

  • Written by 

Αμέσως μετά τη λήξη της διπλής εκλογικής αναμέτρησης και πριν από τον επικείμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει να «ανασχηματίσει» το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με το paraskhnio.gr .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή έχει ληφθεί από καιρό, ωστόσο οι εξελίξεις την προηγούμενης Κυριακής – με την διαχείριση των πρώτων αποτελεσμάτων των exit poll – έδειξε την αδυναμία κάποιων κορυφαίων στελεχών να ανταποκριθούν στο ύψος των περιστάσεων κι έφερε τον πρωθυπουργό πιο κοντά στην απόφαση να βάλει στον «πάγο» κάποιους στενούς του συνεργάτες.

Σύμφωνα με το έγκυρο πολιτικό site, ο «σκληρός πυρήνας» τον συνεργατών του, που αποτελείται από τον Κώστα Ζωντανό, Κώστα Μπούρα, Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη δεν πρόκειται να αλλάξει. Και οι τέσσερις έχουν περάσει με «άριστα» τις εξετάσεις καθ όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας, αναλαμβάνοντας καίρια πόστα και «δύσκολες αποστολές».

Ωστόσο μια σειρά στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου καθ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κρίθηκαν λίγοι και πολύ σύντομα πρόκειται να παροπλιστούν. Ως γνωστόν ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει ήδη να δίνει αυξημένες αρμοδιότητες τις τελευταίες εβδομάδες σε νέα πρόσωπα τα οποία αθόρυβα, υπό το φόβο διαρροών, ανέρχονται στη πυραμίδα των στενών συνεργατών του.