Log in
A+ A A-

Α. Σαμαράς: Περισσότερες από 700.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2020

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα, μέχρι και το 2020, θα έχει ανακτήσει τους δείκτες ανάπτυξης και την οικονομική ευημερία που είχε πριν την κρίση, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της διακαναλικής ομιλίας του, μέσω της οποίας παρουσίασε το νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο.

 

"Η ανάπτυξη αρχίζει από τώρα.. Φέτος τέρμα η ύφεση, 2,9% ανάπτυξη από το 2015, 3,7% το 2016", ανέφερε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι βασικός στόχος του είναι, με το νέο παραγωγικό μοντέλο, να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και να γίνει πραγματικότητα η επαναφορά της στην ανάπτυξη.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, μέσα στα επόμενα επτά χρόνια αναμένεται να πέσουν στην αγορά 54,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις, γεγονός που θα σημάνει την δημιουργία 770 χιλιάδων θέσεων εργασίας, στους τομείς της έρευνας και τεχνολογίας, των logistiscs, του πρωτογενούς τομέα, της φαρμακευτικής βιομηχανίας και της ναυτιλίας.

"Σε τέσσερα χρόνια θα υπάρχουν 550.000 νέες θέσεις εργασίας. Έως το 2020 η ανεργία θα πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα "βγαίνει από την εποχή των μνημονίων.