Log in
A+ A A-

Επίθεση με όπλο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Σοκ στον πολιτικό κόσμο προακαλεί η επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), την οποία διερευνά η τρομοκρατική υπηρεσία.

Ο δράστης ή οι δράστες έπληξαν τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη με τρεις βολές από πυροβόλο όπλο, το οποίο εικάζεται ότι ήταν τυφέκιο ΑΚ-47 «Καλάσνικοφ» ή υποπολυβόλο Σκόρπιον.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε, πιθανότατα, στην αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών ασφαλείας, δηλαδή μετά τις 2 τα ξημερώματα, αφού, εξάλλου, μέχρι εκείνη την ώρα, βρισκόταν στον χώρο και ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.  Το γεγονός έγινε αντιληπτό αρκετές ώρες αργότερα και, συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι, από υπαλλήλους του κόμματος.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν με στόχο τον τρίτο όροφο, τον δεύτερο όροφο και τον εξωτερικό κτίριο, προκαλώντας ζημιές στην ψευδοροφή και τζαμαρίες του κτιρίου.

"Είναι πραγματικά τραγικό τη μέρα των εκλογών να γίνεται τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο ενός πολιτικού κόμματος", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

"Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις απαιτείται να θωρακίσουμε την Πολιτεία μας απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας", τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

"Καμία ανοχή στη βία δεν είναι νοητή.  Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που εκδηλώθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ."

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι "δεν τρομοκρατείται" και ζήτησε την συσπείρωση των δημοκρατικών πολιτών.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με την συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών, καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια" επισήμανε το κόμμα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.