Log in
A+ A A-

Ιδανικές για κολύμβηση οι ελληνικές παραλίες

"Πράσινο φως" για το 99,2% των ελληνικών παραλιών ανάβει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γγια την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, καθώς, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία, το σύνολο σχεδόν των ελληνικών παραλιών πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις ποιότητας.

 

Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο για την Ελλάδα είναι πως ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό - που ξεπερνά αρκετά τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - αφορά και τις παραλίες που πληρούν το αυστηρότερο επίπεδο "εξαιρετικής ποιότητας", που είναι και το πιο σημαντικό ποιοτικό κριτήριο της Ε.Ε., φτάνοντας στο 93,2%, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να φτάνει στο 82,6%.  Όλα αυτά, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 2162 παραλίες στον Ελλαδικό χώρο.

Σε ό,τι αφορά στις άλλες χώρες, το απόλυτο στην εξαιρετική ποιότητα συγκέντρωσαν το Λουξεμβούργο και η Κύπρος, ενώ ακολουθούν η Μάλτα (99%) και η Κροατία (95%).

Αντίθετα, σε χαμηλά επίπεδα ποιότητας εντάσσονται τα θαλασσινά νερά της Εσθονίας (6%), των Κάτω Χωρών (5%), του Βελγίου (4%), της Γαλλίας (3%), της Ισπανίας (3%) και της Ιρλανδίας (3%).

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 22.000 παραλίες, περιλαμβάνοντας, για πρώτη φορά, και περιοχές από την Αλβανία.