Log in
A+ A A-

Τσίπρας: Η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει συνταγματική νομιμοποίηση

Την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει πλέον συνταγματική νομιμοποίηση, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

 

"Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει την ηθική , πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση να νομοθετεί ,δεν μπορεί μια κυβέρνηση να μπαίνει σε μια δήθεν διαπραγμάτευση για το χρέος", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στην συνέχεια τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή για ανασχηματισμό, αλλά για εκλογές .

"Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας".

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βιομηχάνους, συνέστησε να μην υπάρξει συναίνεση σε νέα πιο σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η μείωση του κατώτατου μισθού.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας σε μια χώρα διαλυμένη και με τον κίνδυνο του διχασμού ορατό", κατέληξε ο κ. Τσίπρας.