Log in
A+ A A-

Την Δευτέρα ο ανασχηματισμός - Δένδιας στο Υπουργείο Οικονομικών;

Την Δευτερα του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.  Πιθανότατη πλέον η μετακίνηση Στουρνάρα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προκύπτει, ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας.  Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση να τοποθετήσει έναν Υπουργό με "πολιτικό" προφίλ και όχι τεχνοκρατικό, όπως ήταν αυτό του Γιάννη Στουρνάρα.  Έτσι, τις τελευταίες ώρες, ακούστηκε το όνομα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, ο οποίος δεν αποκλείεται να έχει "κλειδώσει" για την "ηλεκτρική καρέκλα" της διαχείρισης των οικονομικών της χώρας.

Από τα νέα ονόματα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θεωρείται δεδομένο ότι έχει θέση στο κυβερνητικό σχήμα (Υπουργείο Υγείας) ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει, εκτός απροόπτου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, αναμένεται να γνωστοποιηθεί και το όνομα του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, που θα αντικαταστήσει την Μαρία Δαμανάκη.