Log in
A+ A A-

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό (Ρεπορτάζ thetoc.gr)

Το τηλεφώνημα με το οποίο τους ανακοινώθηκε η απομάκρυνση απο την κυβέρνηση δέχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Κώστας Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Αθανάσιος Τσαυτάρης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο Συμεών Κεδίκογλου δηλαδή ολοκληρη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Υφυπουργός Ανάπτυξης τοποθετείται ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC.gr τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και η κ. Νίκη Τζαβέλα αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός ενέργειας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας σύνθεσης θα γίνει απο τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Φώτης Καυμενάκη.

Το όνομα του διαδόχου του Γιάννη Στουρνάρα αποτελεί ακόμη επτασφράγιστο μυστικό.

Το νέο σχήμα θα έχει ανακοινωθεί ανακοινωθεί έως το βράδυ.

Για αύριο Τρίτη έχει προγραμματισθεί η ορκωμοσία και σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr, έχει ενημερωθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας και η Αρχιεπισκοπή για τις 11 το πρωί .

Για τη θέση του υπουργού Οικονομίας έχει ακουστεί από το βράδυ της Κυριακής το όνομα του καθηγητή Ν. Οικονομίδη, ενώ στο τραπέζι παραμένει και το όνομα του καθηγητή Γ. Μουρμούρα.

Ολες οι πληροφορίες ενισχύουν την πιθανότητα ο νέος «τσάρος» να μην είναι πολιτικό πρόσωπο και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται να δρομολογείται το σπάσιμο του υπουργείου σε δυο τομείς: ο ένας για τη διαπραγμάτευση για το χρέος με επικεφαλής το εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος και άλλος τομέας για τα έσοδα με προϊστάμενο τον Χρήστο Σταϊκουρα.

Νωρίτερα το theTOC.gr έγραφε:

Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στις θέσεις τους θα μείνουν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Φώφη Γεννηματά, ενώ φαίνεται πως τελικά μένει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που μέχρι πρότινος φερόταν να εγκαταλείπει το κυβερνητικό σχήμα.

Εντός κυβέρνησης, αλλά άγνωστο ακόμη σε ποιο πόστο φέρονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη.

Στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν οι Μάκης Βορίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που φέρεται να διαδέχεται τον Αθανάσιο Τσαυτάρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Νίκη Τζαβέλλα.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος συζητείται για το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θέση στο κυβερνητικό σχήμα διεκδικεί και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ στο υπουργείο Υγείας φαίνεται να πηγαίνει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε θέση αναπληρωτή. Προς αξιοποίηση φέρονται και οι Κυριάκος Πιερακκάκης, Συλβάνα Ράπτη και Παντελής Καψής, ενώ εκτός σχήματος θα είναι ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.