Log in
A+ A A-

Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για το καθεστώς διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ

Βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αφού, μετά από έκτακτη σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν στην προκήρυξη 600 θέσεων, από τις 1040 που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης συμφώνησαν τα παρακάτω:

- Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

- Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

- Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.

- Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Με βάση των αριθμό των θέσεων που επαναπροκηρύσσονται (600), φαίνεται πως πέρασε τελικά η πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία αντιδρούσε το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Παρόλα αυτά, από πλευράς της Χαριλάου Τρικούπη τονίζεται ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα προκήρυξη στο άμεσο μέλλον.