Log in
A+ A A-

Στην Ελλάδα ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ

Οικονομικές συμφωνίες για επενδύσεις από την Κίνα θα επιδιώξει να κλείσει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο κατά την διάρκεια της τριήμερης παραμονής στην χώρα του Κινέζου Πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του Έλληνα και του Κινέζου Πρωθυπουργού θα πέσουν, μεταξύ άλλων, τομείς όπως η ναυτιλία, οι κατασκευές, η αγορά μαρμάρων και τα logistics.

Παράλληλα, η παρουσία του κ. Κετσιάνγκ θεωρείται δεδομένο ότι θα επιφέρει και εξελίξεις στην πολυαναμενόμενη ενεργό εμπλοκή της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, μέσω του Ο.Λ.Π.

Επίσης, η Κινεζική πλευρά έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και την πλειοψηφική του εκμετάλλευση (55%) αλλά και την κατασκευή του νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Ηράκλειο (Καστέλι).

Στο μεταξύ, η Κινεζική Αναπτυξιακή Τράπεζα πρόκειται να επισημοποιήσει συμφωνίες με Έλληνες πλοιοκτήτες που θα ναυπηγήσουν πλοία στην Κίνα.

Σε κάθε περίπτωση, πολλά από τα παραπάνω ενδέχεται να λάβουν πιο σαφείς απαντήσεις κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης που θα παραδώσουν στους εκπροσώπους του Τύπου Αντώνης Σαμαράς και Λι Κετσιάνγκ αργότερα μέσα στην ημέρα.